Înscrieri pentru bursa Moştenitorii României muzicale

Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera vor acorda bursa Moştenitorii României muzicale, menită să sprijine valorile artei interpretative româneşti în domeniul muzicii clasice. Aceasta se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 şi 24 ani. Valoarea bursei este de 4.000 Euro şi se acordă integral unui singur bursier.

Desfăşurarea competiţiei pentru obţinerea bursei Moştenitorii României muzicale

Candidaţii vor depune aplicaţii online pentru înscriere, până la data de 15 iunie.

În data de 1 iulie, juriul va anunţa câştigătorul bursei

Câştigătorul urmează să susţină, ca parte a bursei câştigate, un recital de o oră, în cadrul stagiunii 2020-2021, la o dată ce a fi stabilită de comun acord cu organizatorii.

Condiţii de participare

Pot aplica interpreţi născuţi între 1 ianuarie 1996 şi 31 decembrie 2004, indiferent de instrument/tip de voce, de forma de învăţământ şi locul unde studiază în prezent.

Bursa se acordă pentru susţinerea unui proiect specific propus de candidat, în relaţie cu evoluţia sa profesională. Bursa poate fi folosită pentru susţinerea la instituţii de învăţământ din ţară şi din străinătate, participarea la masterclasses, achiziţia unui instrument, realizarea de înregistrări audio/video, editarea de discuri sau oricare alte activităţi relaţionate cu devenirea profesională a unui muzician.

Juriul nu va analiza forma în care este conceput proiectul, ci conţinutul efectiv al acestuia, precum şi capacitatea aplicantului de a-l susţine efectiv, demonstrată prin înregistrările cu care se înscrie în competiţie.

Înscrierea în competiţie

Pentru etapa preliminară, candidaţii vor trimite la adresa muzical@radioromania.ro dosarul de înscriere care trebuie să cuprindă:

• Proiectul propus de candidat, pentru care solicită bursă;

• O copie după actul de identitate, care să ateste vârsta candidatului;

• Un CV profesional, din care să reiasă experienţa artistică a candidatului;

• Cel puţin trei link-uri youtube către evoluţii relevante ale candidatului, din recitaluri/concerte anterioare – se acceptă înregistrări realizate cu mijloace non-profesionale (telefon mobil);

• Date de contact;

• Fişa repertorială generală a candidatului;

• Programul muzical propus pentru finală;

• Numele corepetitorului (dacă este cazul). Fiecare candidat îşi va asigura propriul corepetitor.

Finaliştii şi corepetitorii lor vor semna contracte gratuite de cesiune drepturi conexe în vederea înregistrării şi difuzării evoluţiilor lor, atât la Radio România, cât şi în reţeaua Uniunii Europene de Radio (EBU).

Candidaţii trebuie să respecte legea 8/1996 a drepturilor de autor în ceea ce priveşte dreptul de folosire a partiturilor interpretate în finală.

Organizatorii concursului nu acoperă costuri de cazare şi transport pentru finalişti şi corepetitorii lor.

Juriul

Juriul este alcătuit din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti: violonistul Alexandru Tomescu – solist al Orchestrelor Radio şi ambasador al proiectului Moştenitorii României muzicaleLiliana Staicu – director al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Răsvan Dumitru – concertmaestru al Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, Valentina Băinţan – producător TVR şi Cristina Comandaşu – manager Radio România Muzical. Membru delegat din partea Rotary Club Pipera – Dan Popescu. Deciziile juriului nu pot fi contestate.

Juriul poate propune, în funcţie de evoluţiile candidaţilor, beneficii suplimentare de natură profesională pentru finalişti: înregistrări speciale, participări în concerte, etc. Bursierul Moştenitorii României muzicale va beneficia de promovare în emisiunile Radio România Muzical.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la adresa octavia.galescu@radioromania.ro.

De același autor

Related Articles