Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa a primit o primă listă cu pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 şi care pot dona plasmă pentru persoanele aflate în stare gravă din cauza acestui nou coronavirus. Pe această listă se află 12 persoane însă la prima vedere doar jumătate sunt apte pentru donare.

Cei care au vârsta peste 60 de ani şi care au şi comorbidităţi în niciun caz nu pot dona plasmă, susţine medicul Rodica Neaga.

Am primit lista, pot să vă spun că sunt 12 persoane dar din cele 12 doar 6-7 corespund la prima vedere şi mă refer la vârstă, cei care au peste 60 de ani şi au şi comorbidităţi, nu pot dona. Aici pe listă am nume, prenume, număr de telefon şi data externării aşa că astăzi şi mâine o să sunăm ca să-i programăm şi în următoarea săptămână demarăm procedura de donare”, ne-a declarat medicul Rodica Neaga.

Cei care vor fi consideraţi apţi pentru donare de plasmă vor fi programaţi să vină la Centrul de Transfuzii din Reşiţa începând cu data de 9 iunie. Din fericire în judeţul nostru nu mai avem niciun bolnav de COVID-19 în stare gravă, doar doi pacienţi mai sunt internaţi la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş.