Primul meci oficial de la reluarea Ligii I este U Craiova – FC Botoşani, programat în 12 iunie

Partida Universitatea Craiova – FC Botoşani, din cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii I, a fost programată în 12 iunie (ora 20:00), acesta fiind prima întâlnire oficială de fotbal din România de la declanşarea pandemiei de coronavirus,  cea care a dus la întreruperea tuturor competiţiilor sportive.

Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, programul etapei a 3-a din cadrul play-off-ului şi play-out-ului Ligii I este următorul:

Vineri, 12 iunie

Universitatea Craiova – FC Botoşani (ora 20:00), play-off

Sâmbătă, 13 iunie

FC Voluntari – Academica Clinceni (ora 14:30), play-out

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Hermannstadt (ora 17:00), play-out

Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaş (ora 20:00), play-off

Duminică, 14 iunie

FC Viitorul – CSM Politehnica Iaşi (ora 17:00), play-out

CFR Cluj – FCSB (ora 20:00), play-off

Luni, 15 iunie

FC Dinamo – Chindia Târgovişte (ora 20:00), play-out.

La 16 martie, o dată cu decretarea stării de urgenţă ca urmare a pandemiei de coronaviruş competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României au fost întrerupte. Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

Începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

sursa foto: Agerepres