Primăria Municipiului Reșița împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec organizează o nouă campanie de colectare a DEEE-urilor, pentru a marca Ziua mondială mediului(5 iunie).

Astfel că până în 26 iunie, reşiţenii se pot debarasa de aparatura veche şi defectă. În acest sens a fost deschisă şi o linie telefonică de call-center pentru  programarea și ridicarea deșeurilor de la domiciliu.

Pentru predarea DEEE-urilor voluminoase și preluarea acestora de la domiciliu, cetăţenii municipiului Reşiţa pot apela la unul din următoarele numere de telefon:

  • RoRec – 0800444800 – număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, 0751302119, 0728222224 sau on-line la www.e-deseu/ro.
  • Primăria Municipiului Reşiţa –0255/211.692 interior 173 , 0255/210.258 – de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00);

În categoria ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), intră deşeurile provenite de la:

Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat.

Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio

Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare.

Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil- notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni.

Unelte electrice şi electronice: maşini de găurit.

Jucării: trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.

În data de 06 iunie 2020 DEEE-urile vor putea fi predate și la Centrul de colectare RoRec situat în Reșița, str. Căminelor FN (la intersecţie cu Al. Albăstrelelor).

Pentru instituții și agenți economici, la preluarea GRATUITĂ de la sediu se întocmesc procese verbale de scoatere din uz a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte. 

 Pentru obiectele predate în perioada 01 -26 iunie 2020 participanţii la campanie vor primi bilete de tombolă. Tragerea la sorţi  va avea loc în ziua de 29 iunie 2020, la sediul Primăriei Reşiţa, Sala de şedinţe ora 12:00.

Premiile oferite în această campanie sunt:

  • cuptor cu microunde 1 buc.
  • blender bucătărie – 5 buc.
  • mixer bucătărie – 4 buc.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Compartimentului Mobilitate Urbană, Monitorizarea            Serviciilor de Utilități Publice și Mediu, din cadrulPrimăriei Municipiului Reşiţa la numerele de telefon 0255-210.258, 0255-211.692 interior 173 sau prin e-mail:mediu@primariaresita.ro.