Caraş-Severin: Peste 900 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri, săptămâna trecută

În perioada 25-31 mai a.c., polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 900 de sancțiuni contravenționale, celor care nu au respectat regulile rutiere.

De asemenea, au fost reținute și retrase  64 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Săptămâna trecută, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată s-a acționat și pentru informarea cetățenilor cu privire la regulile impuse in perioada stării de alertă și verificarea modului de respectare a acestora.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 914 sancțiuni contravenționale, dintre care 596 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

24 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, 3 conducători auto aflați sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor și vehiculelor, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 51 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

15  conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză.

În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în cele 7 zile, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 5 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 5 privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Exemple:

La data de 30.05 a.c., în jurul orei 15.37, polițiști din cadrul Poliției Orașului Moldova Nouă au depistat circulând pe DN 57, un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul nu figura înmatriculat în circulație, iar bărbatul aflat la volan acestuia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal în acest caz și continuă cercetările.

Tot la data de 30.05 a.c., în jurul orei 03.30, un bărbat a fost depistat de polițiștii de la Poliția Orașului Anina, conducând un autoturism sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost imediat condus la spital în vederea recoltării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Cele mai citite

Related Articles