Astăzi se dă startul noului sezon estival, în condiţii de siguranţă

Peste 100 de hoteluri de pe litoral îi aşteaptă pe turişti, începând de astăzi, când se deschide sezonul estival. Hotelierii cred că săptămâna aceasta, 10.000 de români se vor caza în staţiunile de la malul mării. Totul se va întâmpla în condiţii de siguranţă.

De astăzi se vor putea aşeza şi la terase, iar respectarea măsurilor de prevenţie nu va fi uşor de gestionat de către proprietarii acestora: folosirea aparatelor cu gel dezinfectant, intrări şi ieşiri separate, cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, distanţă de 2 m între mese, obligativitatea personalului care serveşte clienţii de a purta măşti şi mănuşi.

Şi pe plajă şezlongurile vor fi aşezate la 2 m distanţă. Echipamentul de plajă (de exemplu, scaune, şezlonguri, umbrele) trebuie folosit individual, fără ca aceste echipamente să fie partajate între persoane care nu sunt membrii de familie cu acelaşi domiciliu şi, înainte şi după fiecare utilizare, acestea vor fi curăţate şi dezinfectate cu produse biocide avizate.

În cazul plajelor neconcesionate, administraţia publică locală va răspunde de menţinerea regulilor de distanţare fizică şi evitarea formării de aglomerări. BUCURESTI FM

Cele mai citite

Related Articles