Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după întâlnirea de ziua premierului din biroul acestuia

Cinci membri ai Executivului au fost amendați, sâmbătă, de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, pentru fumat în spații publice și pentru că nu au purtat masca de protecție la întâlnirea din biroul premierului de ziua acestuia.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător.

Toți și-au plătit amenzile prin ghișeul.ro.

Premierul Ludovic Orban consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul  în care aceste sunt încălcate, trebuie aplicate sanțciunile stabilite de lege – se mai arată în comunicatul Guvernului.

Totul a ieșit la iveală după ce pe rețelele sociale a fost intens distribuită și discutată o fotografie în care premierul apare alături de mai mulți miniștri, dintre care unii beau și fumează. Poza a fost facută cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în biroul său de la Guvern, după cum acesta a și declarat.

În fotografia devenită virală pe internet apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Niciunul nu poartă mască, așa cum cer regulile valabile în timpul stării de alertă.

Din 2016, fumatul în spații închise este interzis. Iar amenzile sunt între 100 și 500 de lei pentru persoanele fizice.

sursa RRA

foto facebook

De același autor

Related Articles