Un jandarm din Arad şi fiul său au donat plasmă după ce s-au vindecat de Covid-19. Este vorba despre colonel Ioan Vîrciu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și fiul său Vlad. S-au infectat în același timp, însă au manifestat forme ușoare ale bolii.

Au fost internați în același salon de spital, împreună cu mai mulți pacienți infectați cu SARS Cov 2 și care  manifestau forme mai grave ale bolii. Ioan și Vlad s-au implicat și i-au ajutat pe aceștia cum au putut, chiar dacă și ei se aflau sub tratament, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, plutonier adjutant Daniel Monoranu.

Colonelul Ioan Vîrciu consideră că gestul lor este unul normal.

Le puneam masca cu oxigen când nu puteau respira bine. Am văzut mulți oameni suferinzi și când am primit mesajul de la Centrul de Transfuzii Sanguine Arad, în care ne rugau să donăm plasmă, nici eu nici fiul meu nu am stat pe gânduri și am plecat imediat știind că plasma cu anticorpi prelevată de la noi, este un real ajutor pentru pacienții care manifestă forme grave ale bolii, mai ales pentru cei care sunt în stare critică și sunt dependenți de ventilatoare”.

La rândul său, Vlad Vîrciu a fost încrezător că poate ajuta la salvarea semenilor.

„M-am gândit la familia mea! Dacă aveam nevoie și noi de plasmă, poate era cineva dispus să doneze. Mă bucur enorm că am putut ajuta, iar gândul că plasma prelevată de la mine poate salva viața unor semeni, mi-a dat încredere că vom învinge în această luptă inegală. Trebuie să avem cât mai multe arme împotriva acestui inamic nevăzut.”

Ioan și Vlad îi îndeamnă pe toți cei care s-au vindecat de Covid 19, să le urmeze exemplul și să doneze plasmă. Sunt mulți oameni care au nevoie urgentă de acest produs sanguin.