[FOTO-AUDIO] Continuă lucrările la centura de sud a Timişoarei

Lucrările din ultima săptămână de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud avansează și spre km 0 al proiectului. Pe şantier se lucrează pe mai multe sectoare, nu doar în zona Utvin, spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Alina Sabou.

„A început curățarea terenului pentru decopertarea stratului vegetal pentru formarea culoarului de drum. În același sector au început săpăturile pentru amenajarea unei podeț și s-au făcut treceri provizorii peste două canale de irigații. Mai departe, în zona comunei Moșnița Nouă, continuă lucrările de decopertare, dar și forajele pentru piloți şi s-a stabilizat terenul cu dorosol. Spre capătul traseului, în zona Ghiroda, s-au amenajat platformele pentru cele două poduri peste canalul Bega, cu pământ de umplutură, și în scurt timp începe montarea primului pod provizoriu. Totodată, au continuat cercetările arheologice, la situl 5, urmând ca arheologii de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia să se mute pe alte două situri rămase necercetate”.

Alina Sabou a mai precizat că, în total, pe traseul centurii de sud sunt 8 situri arheologice. Mai rămân de cercetat încă două situri aflate între Utvin şi DN 59, respectiv între Moşniţa Nouă şi Ghiroda.

Cele mai citite

Related Articles