UPDATE 7.00:

Tânărul din Armeniş nu este decedat! Acesta se află internat la un spital din Timişoara şi are mare nevoie de sânge, ne-au transmis verisorii acestuia. Rugăm comunitatea să se mobilizeze şi să ajute!

Un nou caz de covid-19 confirmat astăzi de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin la Caransebeş. Este vorba despre un motociclist din Armeniş care, în urma unui accident produs duminică, în data de 17 mai, a fost transportat de urgenţă la Timişoara, unde a suferit o intervenţie chirurgicală în secţia de Neurochirurgie. Pacientul a fost depistat ulterior ca fiind pozitiv la COVID-19.

În informarea celor de la DSP se semnalează că accidentul a fost grav, nu a existat un CNP corect până în această dimineaţă, după ora 9.00, când a putut fi declarat pozitiv. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Cazul a fost deja raportat către Grupul de Comunicare Strategică şi va apărea şi în raportarea următoare a Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Conform raportării de astăzi, numărul cărăşenilor infectaţi cu COVID-19 se menţine şi astăzi la 110. Bilanţul celor care au răspuns pozitiv la tratament a ajuns la 81, în Caraş-Severin, mai exact 34 s-au vindecat în Reşiţa şi 47 în Caransebeş. La ora actuală în cele două spitale din judeţ care trateazã cazurile de SARS CoV 2 sunt 12 pacienţi internaţi. În ceea ce priveşte numărul persoanelor carantinate este de 199, în ultimele 24 de ore alte 7 persoane au ieşit din carantină, confirmă reprezentanţii DSP Caraş-Severin.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a prezentat astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, raportul ultimelor luni în ceea ce priveşte evoluţia noului coronavirus.

Spre deosebire de alte judeţe stăm bine la acest capitol, nu am avut cazuri noi de câteva zile iar la terapie intensivă în judeţul nostru nu mai este internat niciun pacient, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Lucrurile nu stau rău în ceea ce priveşte COVID-19 la nivelul judeţului nostru şi nu o spun doar pentru că reprezint astăzi DSP, nu cosmetizez realitatea, avem puţini bolnavi de SARS-CoV 2 internaţi, cazurile sunt uşoare şi medii, nu mai avem niciun caz în ATI, aşa că vă pot spune că sistemul medical din Caraş-Severin face faţă cu brio, persoanele carantinate încep să scadă şi ele. Ne-au ajutat şi 12 medici şcolari şi 25 de asistenţi medicali, deci 37 de persoane, vă asigur că s-a muncit foarte mult în toate instituţiile implicate în prevenirea COVID-19, nu am avut creşterea de care se temea toată lumea, comparativ cu alte judeţe unde situaţia chiar a fost gravă”, a precizat Daniel Botgros.