[FOTO] “Singuri, dar împreună”, ora 22, cu jurnalista Monica Ulmanu câștigătoarea premiului Pulitzer 2020!

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

„Ritmul în care trăim, configuraţia fiecărei zile (din care răgazurile, perioadele de otium fertil sunt, practic, evacuate) reduc până la o limită îngrijorătoare timpul rezervat altădată lecturii. Trăim ultimativ probleme secunde, slujim decerebrat valori derivate. Investim prost şi entuziasmul, şi ura” chiar  şi în această perioadă de pandemie ce a afectat întreaga omenire.

Nu mai ştim, nu mai dorim sau pur şi simplu ne distanţăm de Valoare, de miraculoasa revelaţie a Frumosului, căutând tabere în care să ne ascundem de frică şi spaimă , devenind victime sau călăi ai vieţii… Poate de aceea a trecut în mare anonimat o veste extraordinară  ce onorează presa românescă, jurnalista româncă Monica Ulmanu este printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020 şi în această seară de la ora 22 se află, telefonic, în exclusivitate pentru ascultătorii Radio România Reşiţa!

Potrivit Washington Post, aceasta s-a alăturat publicaţiei în 2018, ocupând funcţia de editor grafic, după ce a lucrat o vreme pentru The Guardian la Londra şi a efectuat un internship în cadrul The New York Times.

Monica Ulmanu a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicări din cadrul Universităţii din Bucureşti, specializarea Jurnalism, fiind singura absoventa din istoria facultăţii care a câştigat un astfel de premiu.

Premiul Pulitzer este considerat a fi cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, fiind adesea comparat cu Premiul Nobel pentru cercetători şi scriitori.

De-a lungul timpului aceasta a mai câştigat și alte premii precum: Society of Professional Journalists (2010), European Digital Media Awards (2017), Information is Beautiful awards (2017) şi Edward R. Murrow Award (2018).

Premiul explicativ pentru jurnalism a fost câștigat cu o serie de articole despre încălzirea globală publicate de aceasta alături de colegii de la The Washington Post, informează Agerpres.

 Aceștia au documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal dacă va fi atins la nivel global.

La numerele de telefon  0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 îi puteţi transmite gândurile voastre  Monicăi Ulmanu, dar puteţi să ne spuneţi şi ce rol joacă presa în viaţa voastră în această perioadă de pandemie.

Rămâneţi Acasă pe frecvenţele radioului reşiţean pentru că Acasă  este acolo unde-ţi este inima, iar atunci când inviţi oameni la tine acasă, îi inviţi în sufletul tău. Viaţa este frumoasă aici şi sunetele călătoresc pe o mare distanţă. Aici, se află muzica sufletului, hrana sufletului şi dragostea sufletului…

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles