Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ploi abundente şi furtuni, valabil până joi, 21 mai, ora 06.00, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Între cele 15 judeţe se numără şi Caraş-Severin.

Astfel, în intervalul menţionat, vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice şi va ploua torenţial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi apă ce vor depăşi 40 – 50 l/mp şi, izolat, 60 – 70 l/mp.

Totodată este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până joi, 21 mai, ora 18:00, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale. Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.