Până la această dată, 362 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 14 persoane de la  Maternitatea Bega, după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ.

În contextul epidemiologic al acestei perioade, Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, vor declanșa ample acțiuni de control privind verificarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în următoarele domenii de activitate: sănătate, educație, muncă, cultură, culte, economie, transport, agricultură și sport.

De asemenea, din verificările efectuate până la această dată în obiective comerciale s-a constatat, la nivelul unei unități, nerespectarea normelor de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2 prin neefectuarea triajului epidemiologic al angajaților. Ca urmare, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.600 lei.

Totodată, menționăm faptul că, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează controale în unitățile economice care și-au reluat activitatea, pentru a se asigura că sunt respectate toate măsurile impuse de starea de alertă.

Se va acorda o atenție deosebită și modului în care sunt asigurate condițiile de distanțare socială și protecție individuală în mijloacele de  transport puse la dispoziție de către angajator.