Preşedintele Klaus Iohannis: “Dragi români, virusul este încă printre noi! Cu cât conştientizăm mai bine, cresc şansele noastre să controlăm şi să stopăm epidemia COVID-19”

Presedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, după cele două şedinţe consecutive cu reprezentanţii Guvernului, pe tema gestionării pandemiei de COVID-19.

Preşedintele a reamintit că măsurile luate până acum au dat rezultate, dar a subliniat că depinde de fiecare dintre noi dacă reuşim împreună să ţinem epidemia sub control, respectând regulile: purtarea măştii şi respectarea distanţării sociale.

Klaus Iohannis a criticat şi partidul PSD pentru faptul că îşi doreşte să dărâme actualul Guvern prin moţiune de cenzură, precizând că suprapunerea unei crize politice peste criza sanitară ar reprezinta un “gest de maximă iresponsabilitate”.

Klaus Iohannis a solicitat sprijinul tuturor forţelor politice credibile şi mediului de afaceri, subliniind că priorităţile Guvernului în acest moment sunt “Mentinerea sănătăţii cetăţenilor si relansarea economică”.

Am văzut foarte mulţi români care respecta în continuare regulile, poartă măşti si mentin distantarea sociala. La fel, institutii publice si companii private, care s-au pregatit foarte bine. Din nefericire au fost si exemple de comportamente in contradictie cu normele sanitare pe care trebuie sa le respectăm cu totii. Dragi români, virusul este încă printre noi! Cu cât conştientizam mai bine, cresc şansele noastre să controlăm şi să stopăm epidemia. Dacă regulile sunt încălcate, ne îndreptăm catre un nou val de imbolnaviri. Solicit autoritatilor locale sa isi asume un rol proactiv. Cred că nimeni nu îşi mai doreste să intram în starea de urgenta, dar vom fi obligati dacă numarul de imbolnaviri si presiunea pe spitale cresc semnificativ. Unii iresponsabili propaga teorii ale conspiratiei. Aceste abordari sunt nocive pentru ca mistifica evidenta, erodeaza autoritatea statului si pot crea brese, afectand solidaritatea sociala.

Cand am fost uniţi, am reuşit să limităm răspândirea coronavirusului. E foarte grav că unii politicieni încurajează nerespectarea regulilor. Sunt aceiasi politruci care au condus la esec. Prioritatea PSD este în aceste vremuri grele pentru România dărâmarea Guvernului, asa cum a anuntat cu mandrie liderul acestui partid. Depunerea unei motiuni de cenzura este un gest de maxima iresponsabilitate. O criză politica profundă suprapusă peste o criză sanitară – asta îşi doreste PSD pentru România. E de neimaginat cum ar fi arătat România cu un guvern PSD. România nu mai poate rămâne blocată în trecut, are nevoie de resetare si reconstructie.

Pandemia ne-a afectat pe toţi. O abordare constructiva implica tratarea crizei si o oportunitate, pentru a aseza Romania pe fundamente sanatoase. Viziunea Romaniei se va consolida pe investitii. Solicit sprijinul tuturor fortelor politice credibile si mediului de afaceri: Sa oferim incredere angajatilor si intreprinzatorilor. Priorităţile sunt: Menţinerea sănătăţii cetatenilor si relansarea economica. Împreună am trecut cu bine peste incercarile dificile din ultimii ani. Suntem pe drumul cel bun, trebuie doar sa continuăm. Să construim împreună ţara pe care ne-o dorim”, a declarat în urmă cu puţin timp, preşesintele Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Related Articles