Program normal pentru eliberarea cazierului judiciar sau adeverinţei de integritate comportamentală

Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative Caraş-Severin a revenit de astăzi la programul normal de lucru, cu respectarea măsurile pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Persoanele care locuiesc pe raza altei localităţi decât cea în care se află subunitatea de poliţie, de la care intenţionează să solicite certificatul de cazier judiciar sau adeverinţa de integritate comportamentală trebuie să prezinte funcţionarului de la ghişeu legitimaţia de servici, adeverinţa de la angajator sau declaraţia pe propria răspundere.

PROGRAMUL DE LUCRU

Sediul Inspectoratului:

– luni, miercuri și joi, între orele 09.00 – 12.00 și 13.00 – 15.00;

          – marți între orele 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00;           

          – vineri între orele 09.00 – 12.00;

La Poliția Municipiului Caransebeș – de luni până vineri, între orele 09.00 – 11.00;

La Poliția orașului Anina – de luni până joi, între orele 09.00 – 11.00;

La Poliția orașului Bocșa – de luni până vineri, între orele 09.00 – 11.00;

La Poliția Stațiunii Băile Herculane – de luni până vineri, între orele 09.00 – 13.00;

La Poliția orașului Moldova-Nouă – de luni până joi, între orele 09.00 – 13.00 iar în ziua de vineri între orele 09.00 – 11.00;

La Poliția orașului Oravița – de luni până joi, între orele 09.00 – 11.00;

La Poliția orașului Oțelu-Roșu – de luni până vineri, între orele 09.00 – 11.00;

La Secția nr. 6 de Poliție Rurală Bozovici – de luni până vineri, între orele 09.00 – 14.00.

De asemenea, în considerarea interesului public, pentru reducerea eforturilor de procurare a documentelor în vederea obținerii acestor documente, potrivit prev. art. 20 alin. 7 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar: “instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice solicită extras de pe cazierul judiciar în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice”.

Pentru evitarea contactului între persoane și prevenirea aglomerării ghișeelor în care se lucrează cu publicul, recomandăm tuturor solicitanților, persoane fizice și/sau juridice care doresc să obțină certificate de cazier judiciar și/sau adeverințe/certificate de integritate comportamentală pentru a fi utilizate la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sănătate, D.G.A.S.P.C., etc.) să solicite acestor instituții întreprinderea demersurilor pentru obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală.

Pentru aceasta este necesar consimțământul expres de prelucrare a datelor cu caracter personal al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice. În acest fel, dvs. nu mai sunteți obligat să vă prezentați la ghișeu pentru completarea/solicitarea/eliberarea/ridicarea certificatului de cazier judiciar și/sau adeverinței/certificatului de integritate comportamentală.

Facem apel la dvs. de a da dovadă de înțelegere, responsabilitate și de a respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi. Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea dvs. și a angajaților noștri.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles