Ministerul Sănătăţii a finalizat documentaţia pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID- 19. În Caraş-Severin 413 medici, asistente şi infirmiere vor beneficia de acest stimulent, suma totală fiind de 1.032.500 lei.

De la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa 241 de cadre medicale vor beneficia de aceşti bani, valoarea ridicându-se la 602.500 lei şi la Spitalul Municipal din Caransebeş alte 172 de cadre medicale, suma totală aici fiind de 430.000 lei, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin, Flavius Rotariu.

Peste 1.400 de persoane, cadre medicale, asistenţi medicali, infirmieri şi alte categorii de angajaţi care lucrează în spitalele COVID din judeţul Timiş, vor primi stimulentele de risc în valoare totală de 3.637.000 de lei, aferente lunii aprilie.

Un total de 1.455 de persoane din toate categoriile de personal care lucrează în spitalele COVID din judeţ vor primi suma totală este de 3.637.000 lei. Spitalul Victor Babeş din Timişoara figurează cu 269 de persoane, Spitalul Judeţean Timişoara, cu 753 de persoane, din Spitalul Municipal Timişoara sunt 209 beneficiari, iar de la Spitalul Municipal Lugoj, 101 angajaţi. Banii le vor intra în cont miercuri, pentru serviciile aferente din luna aprilie.

Mai sunt angajaţii din Unităţile de Primiri Urgenţe, dar care nu vor primi de la CJAS banii, ci probabil vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unităţi sanitare de urgenţă şi de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74.000.000 lei şi vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanţare europeană.

Acest stimulent va intra în contul cadrelor medicale începând de miercuri.