Serbia – Armata asigură ordinea în trei centre de primire pentru migranţi

În Serbia, vicepreşedintele municipalităţii Şid, Zoran Semenovic’, a declarat luni că situaţia din zonă este mult mai bună decât era la sosirea membrilor Armatei Serbiei. Armata asigură securitatea în trei centre de primire pentru migranţi de pe teritoriul acestei municipalităţi.

Înainte de sosirea militarilor, în cele 24 de ore anterioare, au fost înregistrate peste 50 de incidente. Într-un interviu acordat pentru postul TV Prva, Zoran Semenovic’ a afirmat că în ultimele 24 de ore, membrii Armatei în cooperare cu membrii MAI au găsit migranţi în afara spaţiilor de campare şi în afara zonelor prevăzute pentru deplasare şi că au avut loc mai multe incidente minore în timpul nopţii.

Semenovic’ a menţionat că datorită intervenţiei rapide a forţelor de securitate, aceşti migranţi au fost readuşi în centrele de primire, unde au fost reţinuţi.
Semenovic’ a mai spus că migranţii erau fără măşti de protecţie şi că se teme, în mod justificaţ că situaţia epidemiologică de pe teritoriul întregii municipalităţi Şid se poate agrava din această cauză.

Totodată, Semenovic’ a amintit că cetăţenii din Şid au avut anumite probleme în ultimele şapte zile din cauza migranţilor, dar că în ultimele două zile, după sosirea la Şid a membrilor Armatei Serbiei, la ordinul comandantului suprem, preşedintelui Serbiei, Aleksandar Vuc(ic’, situaţia privind liniştea şi securitatea cetăţenilor din Şid s-a îmbunătăţit semnificativ

De același autor

Related Articles