[AUDIO] Infrastructura educațională din Oravița se dezvoltă cu fonduri europene

Proiectul cu finanțare europeană câștigat de Primăria Oraviţa vizează îmbunătățirea calității vieții populației prin creșterea calității procesului educațional și prin oferirea unor posibilități de petrecere a timpului liber de calitate, în special locuitorilor din zona Gării, identificată ca zonă marginalizată.

Zilele trecute a fost semnat contractul pentru proiectul “Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Oravița prin investiții în obiective educaționale și spații publice”, după cum declară purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Alina Strugariu.

„Sunt prevăzute ample lucrări de reabilitare, modernizare și dotare la Școala Generală Romulus Ladea din Oraviţa. Se va interveni la diferite corpuri de clădire ale şcolii (spații destinate învățământului primar, gimnazial şi preşcolar, sală de sport), prin: refacerea/ consolidarea structurii de rezistență, refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din tablă profilată, izolarea planșeului peste etaj, a soclului şi pereților, înlocuirea ferestrelor, refacerea termoizolației și hidroizolației, instalarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, montarea de ventilo-convectoare pentru încălzire, refacerea tencuielilor interior-exterior, dotarea cu echipamente a sălilor de curs, laboratoarelor şi atelierelor, achiziția unor softuri educaționale etc.

O altă componentă a proiectului cuprinde amenajarea parcului din Zona Gării, prin amenajarea de locuri de joacă pentru copii, plantări de copaci, înlocuirea stâlpilor de iluminat cu stâlpi cu panouri fotovoltaice, amplasarea de bănci, coșuri de gunoi şi toalete ecologice, împrejmuirea parcului și realizarea unui număr de patru căi de acces”.

Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 19,5 milioane de lei, iar finanţarea nerambursabilă a fost obţinută prin apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). Perioada de implementare este de 38 de luni.

Cele mai citite

Related Articles