Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari la sfârşitul sezonului 2020

80

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a anunţat în mod oficial, marţi, că se va despărţi de echipa Ferrari la finalul ediţiei din acest an a Campionatului Mondial, confirmând astfel zvonurile apărute anterior în presa germană, informează AFP, citată de Agerpres.

‘Relaţia mea cu Scuderia Ferrari se va încheia la finalul anului 2020. În acest sport, pentru a obţine cele mai bune rezultate posibile este esenţial ca toate părţile implicate să fie într-o armonie perfectă. Eu şi echipa am ajuns la concluzia că nu mai există această dorinţă comună de a rămâne împreună la sfârşitul acestui an’, a precizat Vettel într-un comunicat dat publicităţii de echipa italiană.

‘Chestiunile financiare nu au jucat niciun rol în această decizie”, a explicat germanul. ‘Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni i-a făcut pe mulţi dintre noi să se gândească la ceea ce este mai important în viaţa noastră. Vreau să îmi acord un timp în care să reflectez în privinţa viitorului meu. Scuderia Ferrari ocupă un loc special în Formula 1 şi sper că va continua să obţină succesul pe care îl merită’, a adăugat Sebastian Vettel.

La rândul său, Mattia Binotto, directorul echipei Ferrari a precizat: ‘Am luat această decizie împreună cu Sebastian şi credem că este cea mai bună soluţie pentru ambele părţi. Nu a fost un pas uşor de făcut, având în vedere valoarea lui Sebastian, ca pilot şi ca persoană. Nu a existat un anumit motiv care a dus la luarea acestei decizii, ci doar concluzia comună şi prietenoasă că a sosit timpul să continuăm călătoria noastră pe căi diferite, pentru a ne atinge obiectivele’.



În vârstă de 32 ani, Sebastian Vettel a sosit la Ferrari în 2015, după ce a cucerit patru titluri mondiale cu echipa Red Bull şi visa să calce pe urmele celebrului său compatriot Michael Schumacher, care a câştigat cinci dintre cele şapte titluri din palmaresul său alături de gruparea de la Maranello. Pilotul german declarase luna trecută că ar putea semna un nou acord cu Ferrari înainte de startul actualului sezon, întârziat din cauza pandemiei de coronavirus.

Spaniolul Carlos Sainz jr, de la McLaren, şi australianul Daniel Ricciardo, pilotul echipei Renault, au fost nominalizaţi de presa de specialitate drept candidaţi principali pentru înlocuirea lui Sebastian Vettel la Ferrari, ambii având contracte valabile până la sfârşitul lui 2020.

Numele britanicului Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a fost la rândul său menţionat în legătură cu Ferrari, însă acesta a indicat în repetate rânduri că intenţionează să rămână la Mercedes.

sursa foto: Agerpres