În Marea Britanie, restricţiile vor fi ridicate treptat

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat un calendar privind ridicarea restricțiilor începând de luni, schimbările sunt însă modeste și nu se vor aplica pe întreg teritoriul țării.

Redeschiderea societății britanice și repornirea economiei va depinde de rata infecțiilor. Dacă numărul infecțiilor scade, din iunie școlile primare și o parte din magazinele nealimentare ar putea fi redeschise, iar din iulie, cel mai devreme s-ar putea redeschide şi o parte din hoteluri și restaurante. Dacă infecțiile cresc însă, restricțiile vor fi reintroduse.

Boris Johnson dădea de de înțeles, săptămâna trecută, că de astăzi ar urma să intre în vigoare schimbări importante. În realitate, însă, ele vor fi treptate și modeste.

Nu este momentul să punem capăt restricțiilor în această săptămână, a spus Boris Johnson, care a adăugat că, de acum înainte, este permisă ieșirea din casă nelimitat pentru exerciții fizice, iar cei care nu pot lucra de acasă, cum ar fi angajații din construcții, pot merge la serviciu, dar pe cât posibil cu mașina personală, bicicleta sau pe jos, pentru a evita transportul în comun.

Administrațiile descentralizate din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au refuzat să se alinieze la măsurile anunțate de premierul Boris Johnson şi au anunțat că prelungesc restricțiile cu trei săptămâni. RRA

De același autor

Related Articles