[AUDIO] Cristi Bobar: Nu ne permitem financiar și uman să respectăm regulile impuse pentru reluarea antrenamentelor

2146

O nouă întâlnire de lucru a avut loc joi, 7 mai, în sistem videoconferință, între reprezentanții Federației Române de Fotbal și președinții de cluburi din Liga a II-a. S-au purtat discuții aprinse referitoare la condițiile în care se vor putea relua antrenamentele din data de 15 mai. Măsurile impuse de Ministerul Sănătății sunt aspre și nu pot fi implementate, deoarece situația financiară nu o permite, mai ales la echipele din acest eșalon.

”Este imposibil să asigurăm în permanență un medic sportiv în cantonament, iar personalul administrativ nu poate să nu părăsească baza sportivă”, spune Cristi Bobar, președintele CSM Reșița:

”Nu s-a stabilit nimic concret, deoarece măsurile impuse de către Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății sunt imposibil de respectat la ora actuală. Aceasta nu o spune doar Clubul CSM Reșița, care are cât de cât o bază sportivă bună. Cluburile nu pot respecta nici 60% din ce ne cere prin aceste reguli. A rămas că președintele FRF va mai avea o întâlnire cu cei de la Minister și ne vom reuni, din nou, zilele viitoare. Este posibil să ne reunim în 15 mai, dar tot așa se poate să nu ne reunim, pentru că nimeni nu-și asumă în prezent aceste reguli. Ni se solicită, de exemplu, să avem un doctor în permanență la stadion. Niciodată, nici un club din Liga a II-a nu poate să țină,în prezent, un medic permanent la stadion. Nu avem posibilitatea nici financiară, nici umană. În Caraș-Severin este un singur medic sportiv, care trebuie să asigure asistență și la celelalte discipline sportive. Și dacă ar trebui să aducem un alt doctor și nu unul sportiv, ar fi și mai greu. Nici nu putem intra în discuție cu vreunul pentru că știm că aceștia trebuie să asigure asistența medicală în alte spitale, nu avem noi prioritate. Trebuie să testăm jucătorii și trebuie să facem niște programări. Toate sunt cu semnul întrebării, asta este realitatea! Alte reguli se referă la dezinfectarea mingilor, la regimul de servire a mesei în cameră, în condițiile în care pe teren există contact direct între jucători. Haideți să fim serioși, nu se poate așa ceva! Ori se relaxează regulile și facem sport, ori dacă nu întrerupem și spunem stop joc! Aceasta este părerea Clubului CSM Reșița în videoconferința de ieri. În momentul de față, din punctul meu de vedere ca și președinte executiv al CSM Reșița este stop joc, sub orice formă. Noi răspundem pentru tot ceea ce facem”, a concluzionat Cristi Bobar.

Liga Profesionistă de Fotbal a informat, joi, Ministerul Tineretului şi Sportului, că nu toate cluburile din Liga I deţin spaţii de cazare în cadrul bazelor sportive, aceasta fiind una dintre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea antrenamentelor după 15 mai, când se preconizează ieşirea din starea de urgenţă decretată ca urmare a pandemiei de coronavirus.