În Marea Britanie restricțiile vor fi ridicate începând de luni

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că în Marea Britanie, țară care înregistrează cel mai mare număr de victime din cauza pandemiei din Europa, peste 32.000, restricțiile vor fi ridicate începând de luni.

El a fost prezent miercuri în Parlament, pentru a răspunde întrebărilor opoziției în legătură cu gestionarea pandemiei.

Corespondenţă de la Londra, reporter Aura Neag – “Strategia premierului Boris Johnson a fost dezmembrată pe bucăți de noul lider al partidului laburist de opoziție, Sir Keir Starmer. Boris Johnson a lipsit mai multe săptămâni de la guvern întrucât a fost infectat cu coronavirus. El a revenit în fruntea executivului săptămâna trecută, când a declarat că oamenii se uită la succesul guvernului britanic.

În prima confruntare directă în Parlament dintre premier și liderul opoziției, Sir Keir Starmer s-a arătat, însă, perplex, reamintind că Marea Britanie are un număr record de victime.

“Avem cel mai mare număr de victime din Europa şi al doilea cel mai mare din lume. Acesta nu este nu este un succes, nici măcar un succes parțial. Ne poate spune primul ministru cum e posibil că am ajuns în această situație?” – a întrebat liderul opoziției britanice.

Premierul Boris Johnson a recunoscut că statisticile sunt sumbre și a spus că fiecare moarte este o tragedie, iar guvernul său a încercat să salveze vieți și se protejeze sistemul național de sănătate, adăugând:”Acum nu este momentul comparațiilor cu alte țări întrucât nu avem suficiente informații pentru a trage concluziile necesare.”

Premierul Boris Johnson a anunțat că restricțiile vor fi ridicate treptat, începând de luni, deși măsurile concret vor fi anunțate doar duminică. De asemenea, el susține că, până la sfârșitul acestei luni, Marea Britanie va efectua 200.000 de teste coronavirus pe zi. Între timp, numărul victimelor din Marea Britanie este așteptat să crească, mai ales în casele de bătrâni.

Marea Britanie are o populație îmbătrânită; din cele peste 65 de milioane de locuitori aproape 20% sunt persoane peste 65 de ani. Opoziția a cerut deja o anchetă cu privire la gestionarea crizei coronavirus de către guvernul condus de Boris Johnson.” RRA

Cele mai citite

Related Articles