[AUDIO] Reşiţa a depăşit previziunile Băncii Mondiale de trei ori

Municipiul Reşiţa este în topul oraşelor care au reuşit să atragă importante fonduri europene. Din acest motiv, primarul Ioan Popa a fost invitat astăzi la o dezbatere online, alături de primarul municipiului  Galaţi, Ionuţ Pucheanu, discutând despre dezvoltarea urbană. Sesiunea a fost organizată de Grațian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub România.

„Din datele pe care le-au cules cei de la UrbanizeHub România, se pare că Reşiţa este în top 10 la nivelul oraşelor reşedinţă de judeţ în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Noi am reuşit să facem 42 de proiecte care însumează aproximativ 160 de milioane de euro. Este o sumă importantă pentru un oraş ca Reşiţa. Într-o analiză a Băncii Mondiale făcută în 2016, estimarea pentru Reşiţa în următorul ciclu era de o absorbţie de 50-55 de milioane de euro. Practic, am făcut de trei ori estimările Băncii Mondiale”, a declarat pentru Radio Reşiţa, Ioan Popa.

În cadrul dezbaterii de astăzi desfăşurată sub sloganul „Oraşe eficiente. Bune practici”, primarii au vorbit despre proiectele din cele două municipii reşedinţă de judeţ, despre viziune, ce înseamnă planificare, care sunt problemele cu care se confruntă, cum au făcut față crizei și ce așteaptă de la viitor.

Printre altele, Ioan Popa a spus că îşi doreşte interconectarea zonelor urbane.

 „Distanța Reșița-Timișoara de 100 de kilometri pe calea ferată azi se parcurge în două ore şi jumătate. În mod normal, ar trebui să se parcurgă în 40-50 de minute. Am discutat, la nivel de ADR Vest, să facem un proiect împreună cu Timișoara, cu consiliile județene, astfel încât să putem să interconectăm zone de care să se bucure toată lumea. Și reșițenii care merg să lucreze la Timișoara și turiștii care vor să ajungă în Banatul de Munte”.

De același autor

Related Articles