Aproximativ 250 de firme din Caraş-Severin au depus documentele pentru şomajul tehnic aferent lunii aprilie

Până în acest moment au fost depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin  un număr de 241 de solicitări din partea agenţilor economici în vederea decontării sumelor aferente lunii aprilie 2020, necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru 1.248  persoane cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului,  potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii.  Solicitările au fost transmise prin intermediul platformei aici.gov.ro şi sunt în curs de procesare.  

Potrivit consilierului superior, Carla Goagă, transmiterea documentelor prin platforma aici.gov.ro va asigura procesarea mai rapidă, o evidență mai bună a actelor și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc. Pe platformă se regăsește Ghidul de utilizare pe care ar fi indicat ca angajatorii să îl parcurgă.

Rugăm angajatorii să completeze cu responsabilitate documentele, acestea trebuind să fie asumate și semnate de către administratorul sau reprezentantul legal al firmei.  Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal.

De același autor

Related Articles