[AUDIO] “Reșița 249 – Timp și contratimp”: un nou proiect expoziţional online la un sfert de mileniu de industrie în Valea Bârzavei

În data de 3 iulie 2020 se vor împlini 249 de ani de industrie reșițeană.

În preambulul aniversării de anul viitor a 250 de ani de la sfințirea, prin preotul Michael Grosdich din Carașova și apoi aprinderea primelor două cuptoare înalte (furnale) ale Reșiței, „Josephus” și „Franziskus”, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița lansează invitația artiștilor plastici iubitori ai spiritului locului, ai Reșiței, de a contribui cu creații proprii la organizarea unei expoziții de artă plastică dedicată patriei princeps, adică acestei minunate comunități de pe malurile Bârzavei, care va sărbători în anul ce vine un sfert de mileniu de industrie.

Numărul maxim de lucrări acceptate de la un singur participant este de trei, acesta putând fi cetățean român sau de pe alte meleaguri, nefiind îngrădită participarea nimănui.

Lucrările pot fi realizate în diferite tehnici, de diferite mărimi, pot fi prezentate și lucrări mai vechi, dar care să nu fie realizate înainte de 2016, adică din anul de când am început să ne pregătim noi, organizatorii, pentru sărbătorirea celor 250 de veri industriale ale Reșiței. Pot fi trimise de asemenea lucrări realizate de artiști plastici consacrați, cu mai multe expoziții personale la activ, dar și de către debutanți, de cei care se inițiază sau doresc să se inițieze în artele plastice. De asemenea, se acceptă și lucrări ale copiilor și elevilor până la vârsta de 18 ani, care vor fi însă prezentate separat de celelalte lucrări.

Rezultatul acestei inițiative constă în organizarea unei expoziții itinerante, care să fie prezentată pentru prima oară la Reșița, în data de 3 iulie 2020, dacă vor fi condiții obiective prielnice, iar dacă nu, atunci în toamna acestui an, urmând apoi a fi prezentată și în alte centre din țară și peste hotare. În cazul în care nu o vom putea prezenta faptic pe 3 iulie, ne gândim și la o prezentare online a lucrărilor.

Termenul limită de trimitere a lucrărilor (pictură, grafică, sculptură, artă decorativă) a fost 25 iunie 2020 la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița, Bd. Revoluția din Decembrie nr. 22, 320086 Reșița, urmând ca imaginile lucrărilor se fie trimise și în format electronic, jpg, la adresa de e-mail contact@erwinjoseftigla.ro.

Așteptăm de la cei interesați lucrările care vor fi expuse sub motto-ul „Reșița 249 – Timp și contratimp” a subliniat coordonatorul principal al proiectului Erwin Josef Țigla.

Erwin Josef Ţigla

De același autor

Related Articles