[FOTO-AUDIO] Ciclistul reșițean Daniel Crista: am pedalat în casă timp de 4-5 ore zilnic, dar aștept cu nerăbdare să revin pe ”șosea”

Ciclistul reșițean Daniel Crista, legitimat la CSA Steaua București, a efectuat în ultima perioadă antrenamente zilnice la domiciliu, pe un dispozitiv special. Timp de două săptămâni la final de februarie, performerul bănățean s-a aflat în cantonament cu ceilalți componenți ai CSA Steaua, ședințe de pregătire având loc în Turcia.

”După întoarcerea din Turcia s-au anulat toate cursele și nu am mai avut voie să ieșim în aer liber, pe bicicletă. Astfel de la începutul lui martie m-am antrenat acasă pe un home trainer, un dispozitiv special pe care îmi instalez bicicleta. Fac antrenament în casă pe bicicletă, dar am și exerciții de forță. Cumva, în casă este un pic mai greu pentru că intervine și plictiseala. Te uiți la un perete și trebuie să pedalezi în jur de 4-5 ore, nu este chiar cea mai bună situație. Mă antrenez zilnic, cu o zi de pauză la zece zile. În această perioadă erau programate o serie de concursuri de pregătire pentru Campionatele Naționale ce se desfășurau de obicei la sfârșitul lunii iunie. Ediția din acest an a fost însă amânată pentru o dată ce o să ne fie comunicată ulterior. Nu este cea mai ”roz” situație, dar trebuie să ne conformăm și trebuie să ne menținem în formă. Abia aștept să revin pe bicicletă, pe șosea”, a spus bănățeanul Daniel Crista.

Reșițeanul Daniel Crista este vicecampion național pe șosea, în proba de contratimp individual. De asemenea are o serie de rezultate foarte bune înregistrate în diferite competiții internaționale desfășurate pe șosea, dar și pe pistă.

Conform declarațiilor de luni, 4 mai ale președintelui Klaus Iohannis performerii din sporturile individuale se pot antrena afară din data de 15 mai. Este și cazul cicliștilor care pot să-și reia antrenamentele pe șosele sau în aer liber.

Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, să înceapă cantonamentele, dar vor începe competițiile sportive după o perioadă lungă de antrenament.

sursa foto: Daniel Crista