Campionatul Mondial de înot din Japonia a fost amânat

86

Ediţia 2021 a Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia) a fost amânată cu un an, pentru perioada 13-19 mai 2022, pentru a evita suprapunerea cu JO 2020 de la Tokyo de anul viitor, a anunţat luni Federaţia internaţională de nataţie (FINA).

FINA a luat această decizie în contextul amânării Jocurilor Olimpice 2020 cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. CM de nataţie era programat iniţial între 16 iulie şi 1 august 2021, în timp ce Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să aibă loc între 24 iulie şi 8 august.

”După consultarea cu părţile interesate relevante şi după feedback-ul primit, nu avem nicio îndoială că decizia luată va oferi cele mai bune condiţii pentru toţi participanţii la campionat. Într-un moment de incertitudine fără precedent, FINA speră că anunţarea acestor date va permite o anumită claritate în planificarea celor interesaţi”, se arată în mesajul preşedintelui FINA, Julio Maglione.

A fost amânat cu un an şi Campionatul Mondial de nataţie, la categoria Master, care a fost reprogramat la Kyushu, între 31 mai şi 9 iunie 2022.

sursa foto: Agerpres