Magnus Carlsen, învingător al turneului organizat la inițiativa sa

Marele maestru norvegian Magnus Carlsen, campionul mondial en titre la şah, a câştigat turneul online organizat la iniţiativa sa, în finala căruia l-a învins pe americanul Hikaru Nakamura, informează site-ul Chess24.com, care a găzduit această competiţie.

“Nu vreau să vă mint, ar fi fost o mare dezamăgire dacă nu aş fi câştigat acest turneu. Sunt fericit”, a declarat Carlsen, învingător cu 2,5-1,5 în faţa lui Nakamura, numărul unu mondial la şah blitz, conform ierarhiei FIDE pe luna aprilie.

Această victorie, venită după o finală foarte disputată, i-a permis norvegianului să intre în posesia cecului de 70.000 de dolari rezervat învingătorului, în timp ce Nakamura s-a consolat cu suma de 45.000 de dolari rezervată finalistului.

Turneul Magnus Carlsen Invitational a beneficiat de premii totale în valoare de 250.000 de dolari, la startul său fiind prezenţi şase dintre cei opt mari maeştri dintre ei participanţi la recentul Turneu Challenger de la Ekaterinburg (Rusia), suspendat în luna martie, după debutul pandemiei de coronavirus.

Competiţia organizată de campionul lumii a avut o primă fază cu şapte runde, la capătul căreia au fost stabiliţi cei patru semifinalişti. În penultimul act, Magnus Carlsen l-a învins pe chinezul Ding Liren, în timp ce Hikaru Nakamura s-a impus în faţa vicecampionului mondial american Fabiano Caruana.

Cele mai citite

Related Articles