16 proiecte de hotărâre au fost votate astăzi de consilierii judeţeni din Caraş-Severin, întruniţi în şedinţă extraordinară. Unul dintre acestea a vizat rectificarea bugetului Consiliului Județean, care a atras după sine alocarea de fonduri pentru achiziţia de echipamente necesare pe timp de pandemie.

Un aparat RT-PCR de diagnosticare a infecțiilor SARS-COV2, a cărui valoare este de circa 1,1 milioane lei, va ajunge la Spitalul Județean de Urgență Reșița, iar alocarea banilor, din excedentul bugetului Consiliului Județean Caraș-Severin, a fost aprobată în ședința extraordinară de astăzi.

Anterior, Spitalului Județean de Urgență Reșița i-a fost aprobată suma de 285.000 lei pentru achiziția unui aparat RT- PCR, dar, între timp, a primit un aparat de acest tip de la Primăria Municipiului Reșița. Astfel, s-a luat decizia ca aparatul RT-PCR, pe care l-a achiziționat Consiliul Județean Caraș-Severin, să-l dăm Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș care, având datorii, nu putea să-l cumpere, deși avea suma necesară aprobată.

Tot astăzi a fost mai aprobată și achiziția altor două echipamente, un sistem tunel dezinfectant cu pulverizator și un nebulizator/generator electric cu ceață ULV, urmarea unei solicitării făcută de ISU „SEMENIC” Caraș-Severin.

Silviu Hurduzeu, preşedintele Forului, explică:

Tot astăzi a fost votat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului lucrărilor de drumuri județene finanțate din sume defalcate din TVA, pentru anul 2020.