[AUDIO] Concursul de pictură Lumina Învierii Noastre și-a desemnat câștigătorii!

Primii dascăli au fost preoții, prima școală românească a fost într-o biserică, primele manuale au fost cărți bisericești. Tradiția merge mai departe și în zilele noastre greu încercate de pandemia ce a afectat întreaga planetă, dar bucuria mărturisită de creștini a rămas neatinsă.

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte coordonată de Părintele Mihai Ciucur a organizat multe evenimente de suflet ce au făcut mai ușor de suportat măsurile de distanțare socială impuse de ordonanțele de urgență, fie prin acțiuni caritabile, fie prin altele de suflet ce au implicat de la copii până la persoane ajunse la vârste venerabile.
Părintele Mihai Ciucur ne-a declarat:

“Concursul Lumina Învierii Noastre este parte a programului educațional Școala Sufletului, și se derulează pentru cel de-al doilea an pentru copiii din Reșița și sigur că în contextul în care majoritatea activităților educaționale s-a mutat în mediul online, am conceput acest concurs de creație tematic legat de Înviere pentru că s-a desfășuraturat în Săptămâna Luminată și a presupus realizarea de către copii a unor desene ce reprezintă pentru ei bucuria Învierii văzută prin sufletele lor de copii. Premiile sunt tentante, locuri în tabere, excursii pe care le vom organiza atunci când se va putea, dar și cărți educaționale pentru toți participanții, dar dincolo de toate acestea cei 25 de copii care s-au înscris în concurs având vârste între 3 și 15 ani, a fost o alternativă de a-i ține conectați pentru că punem accent pe dezvoltare personală, chiar pe dezvoltare în plan artistic așa că încercăm de la distanță să ținem conectați copiii noștri prin programul pe care îl presupune Școala Sufletului.

De-a lungul lunii mai, vor mai avea loc alte concursuri de interpretare cântece, pricesne și un concurs de creație literară adresate tuturor elevilor din Caraș-Severin”, a mai spus părintele Mihai Ciucur.

Rezultatele CONCURSULUI DE CREAȚIE #LuminaÎnvieriiNoastre, derulat în cadrul programului educațional #ȘcoalaSufletului, derulat de Centrul Moniom, iar rezultatele, după ce juriul a deliberaţ sunt următoarele:

PREMIUL I (loc gratuit în tabără)
Gianina Cojocaru – 13 ani
Mara Fran?i – 6 ani
Arsenie Ciucur – 12 ani

PREMIUL II (loc gratuit în excursie)
Ana Barbu – 6 ani
Maria Crîsta – 9 ani
Carina Crîsta – 11 ani
David Manda – 11 ani

PREMIUL III (pachet 5 cărți)
Natalia Știoapa – 6 ani
Ianis Lupița- 5 ani
Carla Roșu – 9 ani
Ioan Ciucur – 7 ani
Serafim Ciucur – 11 ani
Andrei Ardelean – 10 ani

MENTIUNE (pachet 3 cărți)
Doroteea Franț – 10 ani
Cristian Popescu – 10 ani
Ștefan Ciucur – 5 ani

BONUS
Premiu special (prima lucrare înscrisa): Carla Roșu
Premiul de popularitate: Mara Franți
Premiile vor fi oferite în preajma zilei de 01 Iunie 2020. Toții copiii participanți vor fi premiați, pentru că toți sunt câștigători!
Felicitări tuturor, indiferent dacă au fost sau nu premiați!

Cele mai citite

Related Articles