Spania intenționează să revină la normal până la sfârșitul lunii iunie

Spania intenționează să revină la normal până la sfârșitul lui iunie, cu excepția învăţământului, care va reporni în toamnă.

Premierul Pedro Sánchez a prezentat marţi planul etapizat de relaxare a restricțiilor, care începe săptămâna viitoare.

Annamaria Damian transmite de la Madrid: “Prima fază începe în 4 mai și se va permite deschiderea restaurantelor, dar numai pentru mâncare de luat acasă, și a serviciilor cu programare prealabilă, cu protecția maximă indicată.

În a doua fază, după două săptămâni, se permite deschiderea micilor magazine, nu și a centrelor comerciale, a hotelurilor și a centrelor de cult, cu o capacitate de 30%, dar fără acces la zonele comune, și pot începe antrenamentele din ligiile profesionale.

În a treia fază, restaurantele, cinematografele și muzeele pot fi deschise cu o capacitate de 30% și vor fi permise evenimentele în aer liber cu maxim 400 de persoane și măsuri specifice.

În ultima fază, restricțiile vor fi flexibilizate, dar cu măsuri de separare la restaurante și la plajă.

Pedro Sánchez: “Fiecare din aceste faze va dura câte două săptămâni, pentru că aceasta este, în medie, perioada de incubație a virusului.

În total, fiecare regiune va traversa până la intrarea în normal în jur de șase săptămâni, adică o lună și jumătate”

Premierul a mai anunțat că școlile vor fi redeschise abia în luna septembrie; anul școlar actual se va încheia online la finalul lunii iunie.

Bacalaureatul se va desfășura în perioada 22 iunie-10 iulie, în sediile universităților.”

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles