Orban: Va fi un set de reguli care vor însoţi această măsură de eliminare a restricţiilor privitoare la libera circulaţie

Premierul Ludovic Orban anunţă că după 15 mai nu vor mai fi în vigoare ordonanţele militare care au instituit restricţii de circulaţie, însă vor rămâne în vigoare regulile de distanţare fizică.

Va fi un set de reguli care vor însoţi această măsură de eliminare a restricţiilor privitoare la libera circulaţie. Măsura va fi valabilă pentru toţi cetăţenii români”, a explicat Ludovic Orban joi seară, într-o intervenţie la B1 Tv.

Acesta a arătat că autorităţile vor face o campanie de informare publică privind modul în care se va face distanţarea socială.

Orban a spus că purtarea măştilor va fi obligatorie în spaţii închise, inclusiv în birourile unde muncesc angajaţii. În ceea ce îi priveşte pe cei care nu au posibilitatea materială să-şi cumpere măşti, autorităţile vor lua în calcul dotarea acestor categorii vulnerabile.

E posibil prin autorităţile locale, pentru că au anchetele sociale şi cunosc persoanele care se află în situaţii de vulnerabilitate şi au posibilitatea să distribuie aceste măşti”, a mai spus Orban.

foto Agerpres

De același autor

Related Articles