[AUDIO] Handbaliștii de la CSM Reșița, afectați de deciziile FRH. Cristi Pătru: doresc să ne jucăm șansele pentru rămânerea în Liga Națională în play-out!

Federaţia Română de Handbal a anunţat, miercuri, 22 aprilie pe site-ul său oficial, programul reluării competiţiilor pe teritoriul României după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus, primele meciuri urmând să aibă loc la 31 mai în cadrul Ligii Naţionale masculine.

Programul a fost votat în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

La masculin, pentru încheierea sezonului competiţional la seniori până la sfârşitul lunii iunie se renunţă la disputarea în sistem play-off/play-out a Ligii Naţionale.

Una dintre echipele afectate de deciziile Consiliului de Administrație al FRH este ,în acest caz, CSM Reșița. Formația bănățeană este condamnată să retrogradeze, dacă aceste decizii vor fi puse în practică. Rosso-nerii sunt privați, astfel, de a lupta în play out, acolo unde se dispută meciurile de menținere în Liga Zimbrilor. Președintele secției de handbal de la CSM Reșița, Cristi Pătru solicită reprezentanților forului național soluții concrete și oneste:

O variantă mult mai echitabilă ar fi ca ambele echipe clasate pe ultimele locuri, CSM Reșița și HC Buzău, să nu fie retrogradate, dată fiind situația, iar în ediția viitoare de campionat să se confrunte 16 echipe.

Sindicatul Handbaliştilor din România consideră că decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal de a relua campionatele interne, pentru a stabili astfel campioanele pe terenurile de joc, este una iresponsabilă, fiind luată fără a-i consulta pe sportivi, scrie Agerpres.

Reprezentanţii sindicatului speră ca MTS să sancţioneze decizia FRH: “Suntem convinşi că Ministerul Tineretului şi Sportului va sancţiona această hotărâre hazardată şi iresponsabilă a CA al FRH. (…) Dacă vor continuă cu acelaşi mod de abordare lipsit de transparenţă şi dialog, cu toate părţile implicate în fenomenul handbalistic din România, inclusiv cu sportivii reprezentaţi legal de către SHR, probabil că în teren vor fi doar cei care au luat această decizie”, se mai arată în documentul citat.

Cele mai citite

Related Articles