În Serbia, pandemia de COVID-19 „a atins nivelul maxim”

Epidemiologul Predrag Kon a declarat că în Serbia pandemia de COVID-19 a atins nivelul maxim și în următoarele săptămâni se va observa o scădere a numărului cazurilor de noi îmbolnăviri, relatează beta.rs.

“Depistăm noi pacienți cu o formă ușoară sau cazuri asimptomatice și avem impresia că numărul este în creștere, dar de fapt descoperim sursele de infectare” – a declarat Kon, subliniind că pentru o relaxare a măsurilor luate în lupta contra pandemiei trebuie ca procentul celor declarați pozitiv să fie mai mic de 5% din numărul celor testați zilnic.

“Este necesar ca din toți cei testați doar cinci la sută să fie pozitivi. În acest moment, în funcție de zonele țării, avem de la 0 la 40%. De asemenea, avem în vedere raportul dintre numărul celor aflați la terapie intensivă și numărul celor care prezintă o formă ușoară a bolii” – a declarat Kon, adăugând că se înregistrează o scădere a cazurilor în Voivodina și Belgrad, dar și o creștere în Paraćin, Niš, Ćuprija, Aleksinac.

Kon a reiterat că școlile trebuie deschise ultimele, cu măsuri stricte de distanțare și protecție atât timp cât virusul este prezent.

Cele mai citite

Related Articles