Primăria Reşiţa extrem de implicată în activitatea Spitalului Judeţean pentru prevenirea şi depistarea COVID-19

Primăria Reşiţa a mai achiziţionat încă un aparat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, de această dată pentru testarea anticorpilor, un alt aparat de ultimă generaţie care face teste rapide şi poate depista persoanele suspecte şi chiar infectate cu COVID-19.

Acest aparat a fost comandat de administraţia locală în urmă cu 10 zile şi astăzi va ajunge la cel mai important spital din Caraş-Severin.

Tot astăzi avem promisiunea să ajungă şi aparatul pe care l-am comandat în urmă cu 10 zile, pentru testarea anticorpilor, un aparat inteligent care face la fel teste rapide sper să ajungă şi acesta ca să putem face aceste teste, aici la Reşiţa. Este extrem de important în cazurile de urgenţă care vin pentru că dacă vezi că e negativ poţi să duci pacientul fără probleme în spital iar dacă rezultatul este unul pozitiv atunci mergi cu pacientul pe un alt circuit special pentru COVID-19 şi de asta este necesar să fie testaţi aici la spital, pentru că dacă avem un rezultat concret atunci şi viaţa cadrelor medicale este protejată”, ne-a declarat primarul Ioan Popa.

În această săptămână, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va putea efectua primele teste pentru confirmarea cazurilor infectate cu noul coronavirus, teste care vor fi efectuate în incinta spitalului cu ajutorul unui aparat performant donat de Primăria Reşiţa.

Vă reamintim că Spitalul din Reşiţa mai are un aparat donat tot de primărie, în urmă cu ceva timp, în valoare de aproximativ 260.000 de lei, dar nu a putut fi utilizat pentru că îi lipseau kiturile de testare. Din fericire, această problemă a fost rezolvată. Kiturile au ajuns în vamă şi în cursul zilei de astăzi, vor ajunge la cel mai important spital din Caraş-Severin. Detalii ne oferă tot primarul Ioan Popa.

Încă nu ne-a ajuns coletul cu kiturile de testare. Din câte ştiu eu, este în vamă acum şi se fac schimb de documente între primăria Reşiţa şi declaratorul vamal. Eu sper ca astăzi să fie eliberată marfa ca să o putem aduce rapid la Spitalul Judeţean din Reşiţa, ca să se efectueze primele teste care confirmă prezenţa noului coronavirus”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

Cele mai citite

Related Articles