Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează un avertisment cu privire la relaxarea timpurie a restricţiilor COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat statele lumii să fie precaute în privinţa ridicării restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Prin măsurile exatraordinare impuse, peste jumătate din populaţia lumii a fost izolată, afectând grav activitatea economică. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom, a avertizat că relaxarea timpurie a măsurilor de restricţie ar putea declanşa o reapariţie periculoasă a infecţiei care a uciş la nivel mondial, peste 100 de mii de oameni.

Epidemia de coronavirus reprezintă “o foarte gravă ameninţare pentru restul lumii”, a declarat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-un apel public prin care a îndemnat comunitatea internaţională să partajeze mostrele de virus şi să accelereze programele de cercetare în vederea dezvoltării unor medicamente şi vaccinuri, informează Reuters.

Multe întrebări rămân în continuare fără răspuns în privinţa originii virusului, care a trecut de bariera dintre specii, după ce a apărut într-o piaţă de animale sălbatice din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, în luna decembrie, şi s-a răspândit apoi de la om la om prin tuse şi strănut.

Cele mai citite

Related Articles