Waldemar Murgu a revenit astăzi la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, prin ordin de ministru, ca manager interimar pe perioada stării de urgenţă.

Prin Ordinul 430/10.04.2020, semnat de ministrul Sănătații Nelu Tătatru, Simona Alina Zora Stancovici se suspendă, începând de azi, din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița, conform art. 19 din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Totodată, contractul de management nr. 5148 din 16.03.2020, încheiat între Silviu Hurduzeu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și Simona Alina Stancovici, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița, se suspendă pe perioada stării de urgență.

De asemenea, începând de azi, în baza Ordinului 431/10.04.2020 al Ministerului Sănătății, Ioan Waldemar Murgu se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, pe perioada situației de urgență instituită în condițiile OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare.

În același timp, Dr. Jaro Norbert Marșalic îl înlocuiește în funcție, pe perioada situației de urgență, pe directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Dr. Violeta Moroșoi, potrivit Ordinului 433/10.04.2020, semnat de ministrul Sănătății.

Waldemar Murgu s-a întors în forţă, cu o strategie bine pusă la punct pentru a gestiona aşa cum trebuie situaţia de criză. Ce are de gând să facă, aflăm chiar de la el:

Sincer a fost o surpriză, nu mă aşteptam, sunt foarte onorat şi cred că este mai puţin important cine conduce acum, Spitalul Judeţean din Reşiţa, important este ca toţi să trecem cu bine peste această perioadă grea. Doresc să îmbunătăţesc circuitele, numărul de paturi pentru pacienţii suspecţii şi pentru pacienţii COVID-19, asigurarea medicamentelor necesare şi a echipamentelor pentru personal pentru că toţi stim că este o problemă atât la nivel naţional cât şi mondial, în rest, încercăm să facem tot ce ne stă în puţinţă ca să trecem cu bine peste acestă perioadă dificilă pentru noi toţi, pentru întreaga planetă. Am trecut astăzi prin oraş şi am fost plăcut surprins pentru că majoritatea oamenilor ţin cont de sfaturile date de autorităţi, poartă mască, unii au şi mănuşi şi mă bucur că se protejează pentru că doar în acest mod toţi împreună putem să învingem acest virus”, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp Waldemar Murgu.