Chirurgul Romeo Dumitrescu va conduce începând de astăzi, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin!

Printr-un ordin semnat de ministrul sănătăţii, lui Miloş Dănilă i se suspendă pe perioada stării de urgenţă, raporturile de serviciu, anunţă purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Potrivit Ordinului 434 pe 10.04.2020 al Ministerului Sanatatii, semnat de dr. Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, incepand cu data prezentului ordin dlui jr. Milos Danila i se suspenda temporar, pe perioada stării de urgenta, raporturile de serviciu. Prin Ordinul 435 din 10.04.2020, pe perioada starii de urgenta, dl dr. Romeo Dumitrescu se numeste pe funcția publica vacantata temporar director executiv al DSP Caras Severin”, transmite Compartimentul de Comunicare şi Relaţii Publice al DSP Caraş-Severin.

Romeo Dumitrescu este de gardă la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi nu a ajuns încă, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică dar a primit cu braţele deschise această veste, îşi doreşte să dea o mână de ajutor în lupta cu acest nou coronavirus.

Să fim sinceri, este o situaţie foarte grea, nu este de mirare că mi s-a acordat această şansă, probabil luându-se în considerare experienţele pe care le-am mai trăit în interiorul DSP, în trecut, dar atunci erau alte posibilităţi, DSP era populată de mult mai mulţi medici şi atunci poziţia acestei instituţii era una centrală, reprezentând la acel moment ceea ce se vrea şi acum adică Ministerul Sănătăţiim în plan local. Să preiau într-un moment de mare tensiune pentru cetăţenii judeţului nostru şi pentru aparatul medico sanitar, în condiţiile unui vrăjmaş invizibil care peste tot creează îmbolnăviri severe şi decese să ştiţi că nu este uşor. Cele 8 ordonanţe militare trebuie respectate şi doresc ca aceste lucruri să fie respectate şi în birourile administrative şi în marketuri. Aştept să merg la birou, nu am încă o strategie în detaliu, trebuie să defilăm cu oamenii pe care îi avem iar relaţia dintre DSP şi cetăţenii acestui judeţ trebuie să se bazeze pe un dialog, corect şi bine pus la punct, informaţiile trebuie să curgă pentru că vorbim de un interes naţional de asta doresc să dau şi eu o mână de ajutor pentru că deocamdată ne aflăm exact ca într-un război”, ne-a declarat, astăzi chirurgul Romeo Dumitrescu.

Întrebat dacă îşi doreşte să rămână la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin şi după ieşirea României din această stare de urgenţă, Romeo Dumitrescu ne-a declarat:

La aşa ceva nu se poate da, acum un răspuns deoarece aşa cum am precizat, vorbim de un interes naţional, acest lucru primează, ulterior vom vedea ce se va face şi cu poziţia mea, deocamdată ne aflăm exact ca într-un război„, a mai precizat Dumitrescu.

1 COMENTARIU

  1. Ce suspendare TEMPORARA !.
    Aceste unitati sanitare, trebuie sa fie conduse de catre specialistii din domeniu, cu aptitudini menegeriale. E bine ca unitatile sanitare sa ramana si dupa pandemie, sub tutela Ministerului Sanatatii.

Comments are closed.