Pe Valea Timocului epidemia de coronavirus este şi ea la ea acasă… „Suntem afectaţi din toate punctele de vedere, iar părerea mea este că toţi trebuie să ne gândim de ce s-a ajuns în starea aceasta”, a afirmat pentru Radio Reşiţa părintele protopop al Protopopiatului Dacia Ripensis şi vicar al Timocului, cel care este cunoscut că a readus credinţa pe Valea Timocului după 200 de ani, Bojan Alexandrovici.


„Noi toţi, ca oameni, am participat la acest lucru. Trebuie să recunoaştem că mulţi s-au îndepărtat de Dumnezeu. Înainte de criza asta, lucrurile spirituale erau pe locul doi… poate şi inconştient. Cred că ceea ce trăim în prezent este o lecţie din care trebuie să învăţăm să ascultăm mai mult de Dumnezeu, să ascultăm mai mult de sufletul nostru şi să nu dăm la o parte nevoile noastre spirituale. Toată omenirea este vinovată pentru starea de fapt.” Însă este o lecţie din care trebuie să învăţăm să aşezăm valorile la locul lor, a mai spus părintele Bojan Alexandrovici. Acesta mai afirmă că o parte dintre autorităţile sârbe de pe Valea Timocului profită de situaţia actuală şi interzice chiar şi preoţilor să meargă în propriile parohii pentru săvârşirea sfintelor slujbe.

Slujba din noaptea Învierii Domnului va fi săvârşită de părintele protopop Bojan Alexandrovici în Mănăstirea de la Malainiţa, în absenţa enoriaşilor. Dar, după cum afirmase, nimeni nu trebuie să îşi facă griji pentru prezenţa fizică, deoarece şi Hristos este prezent nevăzut. Important este să construim sau să reconstruim biserici în casele şi în sufletele noastre.