[FOTO-AUDIO] Zeci de case au fost puse în siguranţă în localităţile Var şi Iaz

Lucrările de regularizare a pârâului Axin se apropie de final.

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Banat a considerat acest proiect de primă necesitate deoarece albia pârâului Axin și a afluentului de dreapta, Strahei, erau neregularizate. Malurile prezentau eroziuni active, iar secțiunea de scurgere era insuficientă tranzitării apelor mari, de aceea, la viituri se inundau 75 de case și 150 de anexe gospodărești, o suprafață de 100 ha teren arabil, iar pe 2 km lungime se punea în pericol stabilitatea malurilor și a drumului comunal.

Proiectul de regularizare a început anul trecut şi ână acum au fost realizate 98% din totalul lucrărilor prevăzute de acest obiectiv de investiții, spune purtătorul de cuvânt al ABA Banat, Sorina Neaga.

„Prin proiectul Regularizare pârâu Axin în localitatea Var, comuna Obreja, județ Caraș-Severin au fost deja executate: 1700 m de diguri, 3500 m de apărări de mal și 25 bucăți de praguri de fund. Scopul urmărit este îmbunătățirea scurgerii pârâului Axin și apărarea împotriva inundațiilor a localităților Var și Iaz”.

Valoarea totală a investiției este de 4.698.000 lei, realizată cu fonduri de la bugetul de stat și din surse proprii. Lucrările vor fi finalizate în acest an.

Cele mai citite

Related Articles