[FOTO] ”Mâinile Bucuriei”, întinse cu generozitate semenilor aflați în dificultate

Campania umanitară ”Mâinile Bucuriei” se desfășoară de trei săptămâni în Reșița, oferind un sprijin generos tuturor celor aflați în dificultate. Reprezentanții ”Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte” au prezentat un prim bilanț după aceste săptămâni. Este vorba despre peste 200 de prânzuri calde (două feluri și desert), oferite gratuit unui număr de 40 de beneficiari (37 de vârstnici fără aparținător, bolnavi și /sau cu venituri foarte mici, precum și 3 familii cu mulți copii aflate în dificultate). Pentru aceste prânzuri a fost cheltuită suma de aproape 3000 de lei.

Au oferite gratuit pachete de alimente, obiecte igienico-sanitare și medicamente persoanelor vârstnice și familiilor cu mulți copii, în valoare de peste 1400 de lei.

Valoarea totală a meselor calde, alimentelor, medicamentelor și obiectelor igienico-sanitare oferite beneficiarilor până în prezent este de 4374 lei, sumă provenită din donații.

Voluntarii din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au efectuat cumpărăturile pentru aproape 30 de persoane vârstnice, aflate în situație de risc, fiind achiziționate alimente de bază medicamente.

Aproape 30 de tineri voluntari s-au implicat până în prezent în activitățile derulate zilnic, de-a lungul celor 3 săptămâni.

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte mulțumește partenerilor implicați în proiect: Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Reșița (cea care coordonează intervenția socială la nivelul orașului), Parohia Ortodoxă Moniom Reșița, Inspectoratul de Jandarmi Caraș Severin, Guerilla Motors Reșița, Liga Studenților din cadrul UEM Reșița, Casa de Cultură a Studenților Reșița, tuturor donatorilor individuali sau societăți comerciale.

Campania #MâinileBucuriei continuă pe toată perioada stării de urgență și atâta timp cât va fi nevoie, asigură: o masă caldă zilnic, pentru minim 30 de beneficiari, pachete cu alimente și medicamente pentru cei fără posibilități, sprijin în efectuarea cumpărăturilor pentru persoanele vârstnice.

Cei aflați în nevoie pot apela numerele de telefon:  0726.561.449 (Anita Radics, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte) sau 0800.420.242 Telverde Direcția de Asistență Socială Reșița.  

Sursa foto: ATOR Banatul de Munte

Cele mai citite

Related Articles