Având în vedere faptul că în Secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19 pozitive (13 cadre medicale, 11 lehuze si 1 gravida), urmare a reevaluării situatiei, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transmis urmatoarele recomandări:

Restrangerea activitatii unităţii sanitare astfel încat să fie asigurate doar urgenţele. Externarea pacienţilor a caror stare de sănătate permite acest lucru, în urma unei evaluari individuale. Efectuarea unei operaţiuni de dezinfecţie terminală in toată unitatea sanitară.

Organizarea turelor de personal şi întărirea disciplinei astfel încât să se minimizeze riscul transmiterii unor infectii intraspitalicesti. În cazul în care se impune, suplimentarea personalulului medico-sanitar cu personal delegat/detaşat din alte unităţi sanitare. Asigurarea spaţiilor de izolare pentru pacientele nou internate care sunt supuse testarii pentru COVID-19 pana la primirea rezultatului. Izolarea personalului medical si auxiliar care a avut contact direct cu caz confirmat COVID-19, timp de 14 zile de la ultimul contact.
Redirectionarea pacienţilor depistaţi pozitiv în urma testului pentru COVID-19 către Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Pius Brinzeu Timisoara – Clinica Bega. Izolarea contactilor de familie pentru o perioada de 14 zile in cazul pacientelor externate la cerere( 2 din judetul Timis, 1 judetul Arad, 1 judetul Caras Severin). Efectuarea triajului epidemiologic a personalului medico-sanitar la intrarea in tură. Purtarea corecta a echipamentelor de protectie. Respectarea protocolului de spalare a mainilor Respectarea procedurilor de spalare si dezinfectie (curenta si terminala). Respectarea circuitelor functionale pentru personal medical, pacienti, lenjerie, alimente si deşeuri. Respectarea protocolului privind indepartarea si neutralizarea/distrugerea deseurilor infectioase.

Instruirea personalului medico sanitar cu privire la metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID 19) actualizată.

Atenţie! Dacă aceste recomandări nu sunt respectate, se vor aplica sancţiuni conform legislaţiei în vigoare, transmit reprezentanţii DSP Timiş.