Flacăra olimpică, predată autorităţilor din Fukushima în cadrul unei ceremonii restrânse

68

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară 2020 de la Tokyo au predat miercuri flacăra olimpică Prefecturii din Fukushima, care o va expune într-un felinar, pe parcursul lunii următoare, după ce competiţia a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.ro

Predarea a avut loc în cadrul unei ceremonii restrânse, la centrul naţional de pregătire J-Village din Fukushima, care a fost iniţial prevăzut drept punct de plecare al ştafetei flăcării olimpice.

Un singur membru al Comitetul de organizare Tokyo-2020, Yukihiko Nunomura, a făcut deplasarea în nordul arhipelagului, pentru a asista la eveniment. Acesta i-a predat flacăra olimpică lui Makoto Noji, unul dintre responsabilii autorităţilor din Fukushima.

“Cred cu tărie că startul ştafetei flăcării olimpice din J-Village, anul viitor, va reprezenta un puternic mesaj că putem depăşi orice dificultate”, a spus Noji cu această ocazie.

Flacăra olimpică va rămâne la J-Village până în data de 30 aprilie, înainte de a fi mutată la Tokyo. Organizatorii nu au decis încă unde va fi expusă flacăra după sosirea sa în capitala Japoniei.

Comitetul Internaţional Olimpic şi guvernul japonez au cedat presiunii intense din partea sportivilor şi organizaţiilor sportive din întreaga lume, săptămâna trecută, acceptând să amâne cu un an Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, competiţia urmând să se deruleze în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

sursa foto: Agerpres.ro