[AUDIO-FOTO] SUERD îmbracă locuinţele reşiţenilor

Primăria Reşiţa a câştigat un nou proiect finanţat prin Programul  Operaţional Regional. Este vorba de reabilitarea termică a unui bloc cu 10 etaje aflat în zona Pieţei Reşiţa Sud.

Săptămâna trecută a fost semnat la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest contractul de finanţare pentru creșterea eficienței energetice a unui bloc de locuinţe de pe strada Horea, un imobil cu 40 de apartamente. Proiectul a fost depus în cadrul apelului dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), spune purtătorul de cuvânt al ADR Vest, Alina Strugariu.

„Proiectul vizează eficientizarea energetică a blocului A5 de pe strada Horea, un imobil cu zece etaje şi 40 de apartamente, ai căror locatari se vor bucura de un consum redus de energie şi facturi mai mici la încălzire odată realizată noua investiţie. Sunt prevăzute: anveloparea fațadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare de lemn şi închiderea balcoanelor sau logiilor cu tâmplărie nouă din PVC și geam termorezistent, după caz, termoizolarea podului, repararea acoperișului tip terasă, înlocuirea șarpantei din lemn, a învelitorii, a jgheaburilor şi burlanelor”.

Valoarea totală a investiţiei este de peste un milion de lei, din care mai mult de jumătate reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020. Perioada de implementare este de 16 luni.

În Reşiţa vor mai fi reabilitate termic alte 8 blocuri cu câte 10 etaje şi unul cu 8 nivele.

De același autor

Related Articles