Andy Murray ar putea deveni cel mai vârstnic apărător al titlului la Jocurile Olimpice

91

Britanicul Andy Murray ar putea deveni cel mai vârstnic jucător care îşi apără titlul de campion olimpic din istoria tenisului, după amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.ro

Murray, medaliat cu aur la Rio, în 2016, va împlini 34 de ani în 2021, cu aproximativ două luni înaintea startului Olimpiadei japoneze, programată în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Până în prezent, niciun tenisman nu a reuşit să îşi apere titlul olimpic, în istoria acestei competiţii. Cel mai aproape de această performanţă a fost sud-africanul Charles Winslow, campionul turneului de la Stockholm, în 1912. Acesta a jucat din nou, opt mai mai târziu, la JO de la Antwerp, la vârsta de 31 ani, după ce Jocurile programate în 1916 la Berlin au fost anulate din cauza Primului Război Mondial, însă a obţinut doar bronzul la competiţia din Belgia.

Prezenţa lui Andy Murray la Jocurile Olimpice de la Tokyo stă însă sub semnul întrebării, din cauza problemelor medicale cu care campionul scoţian s-a confruntat în ultimii ani.

sursa foto: Agerpres.ro