În cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Proacta EDU a fost lansată prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, pentru cadre didactice, părinți și elevi, sub denumirea de „AMBASADOR pentru COMUNITATE”.

Acesta este un proiect susținut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării ne informază că a fost lansată prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID 19, gratuită, pentru cadrele didactice, elevi şi părinţi, sub denumirea de Ambasador pentru Comunitate. Astfel, specialiştii psihologi vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile şi pentru a identifica situaţiile speciale sau de risc în care se pot afla părinţii sau elevii. Aceştia vor beneficia de asemenea de consiliere psihologică, iar în funcţie de solicitări, familiile vor primi asistenţă socială, medicală şi jurudică,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspecoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.

Pe lângă soluțiile propuse de Ministerul Educației și Cercetării pentru continuarea învățării de acasă, prin intermediul acestui proiect, cadrele didactice, elevii și părinții sunt sprijiniți prin consiliere personalizată online sau telefonic pentru a gestiona mai ușor această perioadă.

În acest sens sunt puse la dispoziție două linii telefonice la care cei interesați pot apela – 0771.141.767 și 0771.141.750 sau pot scrie specialiștilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com.Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă!