Ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi-a dat demisia în plină pandemie de coronavirus. La propunerea premierului Ludovic Orban, secretarul de stat, Nelu Tătaru ar urma să preia portofoliul interimar, în această stare de urgenţă naţională.

Daiana Roşca a stat de vorbă cu Nelu Tătaru şi a aflat în EXCLUSIVITATE, cum a primit acesta vestea dar şi cum vor decurge lucrurile în următoarea perioadă.

„Rămâne să am o discuţie cu domnul premier Orban, eu am fost rechemat de la Suceava, sunt în maşină acum şi urmează să mă opresc direct la Guvern. Am fost la Suceava şi ţin să precizez că după aceste zile de lucru, toţi dintre noi ar trebui să fim măcar miniştrii interimari ai sănătăţii la o zonă unde avem o transmitere directă şi accelerată de COVID-19 şi unde protocoalele nu au fost respectate de nicio parte şi mă refer la Suceava acum… rămâne ca la nivelul întregii ţări să reaşezăm atât încrederea personalului medical cât şi onştiinţa cetăţenului de rând. Din păcate, avem cazuri care încep să devină din ce în ce mai grave, avem cazuri care urcă ca şi grupă de vârstă şi trebuie să acţionăm rapid. Am fost întrebat dacă accept sau nu această funcţie dar vă asigur că nu aşa se pune problema, acum suntem toţi umăr la umăr şi trebuie să acceptăm că există nişte reguli, nişte precauţii şi trebuie să ştim că săptămânile care vor urma vor fi foarte grele în funcţie de cum ne comportăm şi cum acţionăm, fie că suntem pacienţi sau cadre medicale, de noi va depinde totul”, ne-a declarat în exclusivitate, astăzi, Nelu Tătaru, noul mininistru interimar al sănătăţii.

De la această oră, secretarul de stat Nelu Tătaru, va depune jurământul de învestire. Premierul Ludovic Orban a afirmat că a avut această opţiune deoarece Nelu Tătaru a fost şi este în prima linie a bătăliei cu COVID 19 şi stăpâneşte foarte bine procedurile şi planul de măsuri.

„Diferă informaţiile de la nivel central faţă de ce găsim la faţa locului, coordonarea locală cu cea naţională trebuie făcută cu mai multă atenţie, dar trebuie să existe o mai mare implicare la nivel local atât ca management cât şi ca Direcţie de Sănătate Publică”, ne-a mai declarat Nelu Tătaru.