[EXCLUSIV-FOTO-AUDIO] Reșițeanul Răzvan Şelariu este antrenorul lotului masculin de gimnastică al Insulelor Feroe

Fostul gimnast din lotul olimpic al României, reșițeanul Răzvan Şelariu, pregătește în prezent lotul național masculin al Insulelor Feroe, după ce timp de 10 ani a antrenat în Qatar.

Am dialogat cu performerul reșițean, Răzvan Șelariu, aflat în capitala Insulelor Feroe, Tórshavn:

 ”Am activat zece ani în Qatar, iar pe data de 5 aprilie voi face exact un an de când sunt în Insulele Feroe. În prezent antrenez lotul național al Insulelor Feroe, în capitala țării Tórshavn. În prezent ne antrenăm doar în aer liber, căci în sală nu putem avea acces. Există și la noi restricții, dar sper binele națiunii sunt cele mai bune decizii. Între Qatar și Insulele Feroe este o diferență între cultură, oameni etc. Eu aveam nevoie de o schimbare și schimbarea aceasta a fost în bine. Aici am fost primit foarte bine, cu brațele deschise, oamenii fiind dornici de afirmare, de a munci. Este o alegere bună. Am un contract semnat pe doi ani, dar dacă lucrurile vor merge bine voi continua acest proiect. Discuția a fost să mă implic pe o perioadă lungă de timp, cel puțin un ciclu olimpic. Atmosfera este mult mai liniștită aici, fiind o populație mult mai mică. Diferența de temperatură este mare de la 50 de grade la 3-4 grade, dar m-am acomodat. Mă simt mult mai aproape de casă, ca și climat. După un an de zile înregistrez un progres cu echipa, i-am preluat de pe utimul loc în țările nordice și i-am adus până pe locul 5 din 12 națiuni. De asemenea avem în lot un medaliat cu argint la sărituri. Cred că asta spune tot despre munca mea aici, despre munca noastră a tuturor. Îmi doresc să devină și ei campioni, mai mari decât am fost eu. Scuzați lipsa de modestie, dar mă pot considera un campion! În gimnastică sunt doar eu aici, dar la alte discipline activează și alți români. Noi la competițiile internaționale, precum: Campionat European, Mondial sau Jocuri Olimpice participăm sub steagul Danemarcei. Doi dintre sportivii mei urmau să participe la o selecție pentru Campionatul European, dar competiția a fost amânată. Sunt convins că cei doi ar fi reușit să facă parte din lotul național al Danemarcei. Le doresc tuturor românilor sănătate, să asculte de sfaturile specialiștilor, să profite de aceste săptămâni de stat acasă și să se relaxeze, a spus Răzvan Șelariu.

Performerul Răzvan Șelariu a decis nu de foarte mult timp să renunțe la apartamentul ANL primit de la Primăria Reșița în anul 2010, drept răsplată în urma obținerii medaliei olimpice în anul 2004. De acesta urmează să beneficieze o familie nevoiașă identificată de Primăria Reșiței.

”Sper ca acea familie să se bucure de locuință și exemplul meu să fie luat de cât mai multe persoane, care au posibilitatea să facă asta. Am considerat că din puținul meu pot face un gest nobil și mă bucur că am făcut această alegere. Vreau să mulțumesc autorităților pentru implicarea din acest caz, dar și pentru cum a început să arate orașul, lucrurile merg înspre bine, a spus Răzvan Șelariu.”

Fostul gimnast Răzvan Șelariu este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.

sursa foto: Răzvan Șelariu