În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste  88.800  persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 46.300 pe sensul de intrare şi 42.500 pe cel de ieşire din ţară şi peste 31.300 mijloace de transport, dintre care aproximativ 16.400 pe sensul de intrare și 14.900 pe sensul de ieșire din țară.

Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, se constată o scădere de aproximativ 34%, anul trecut traficul fiind de 135.500 persoane.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 79 fapte ilegale (33 infracţiuni şi 46 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 20.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 33.700 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 32 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 11 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa – politiadefrontiera.ro