În timpul verificărilor efectuate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Caraş-Severin pe raza judeţului s-a constatat deteriorarea calităţii mediului prin abandonarea de deşeuri de toate tipurile, cât şi prin neîntreţinerea şi starea insalubră a terenurilor, indiferent de forma lor de proprietate.

Deoarece luna martie este considerată şi declarată „Luna curăţeniei” şi având în vedere faptul că în luna aprilie vor fi sărbătorile pascale, Garda de Mediu face un apel la autorităţile administraţiei publice locale, persoane fizice şi juridice pentru a lua măsurile necesare salubrizării terenurilor şi regenerarea corespunzătoare a acestora.

Este interzisă abandonarea deşeurilor de orice fel în afara spaţiilor stabilite de autorităţile administraţiei publice şi care nu corespund prevederilor legale stabilite în domeniul gestionării deşeurilor conform prevederilor legii.

Pentru nerespectarea celor expuse se vor aplica sancţiuni cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 20.000 la 40.000, pentru persoanele juridice, a subliniat pentru Radio Reşiţa comisarul şef Senina Dreve.